Ціна на електрику для непобутових споживачів зросте в наступному році – НКРЕКП ухвалила рішення


08:0222.12.2022

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомила про коригування складових ціни на електроенергію в 2023 році для непобутових споживачів.

За повідомленням, відповідне рішення НКРЕКП ухвалила 21 грудня, воно стосується тарифів на послуги з передачі електроенергії, з диспетчерського управління «Укренерго», з розподілу електричної енергії, а також на послуги постачальників універсальних послуг на 2023 рік.

Про це пише «Радіо Свобода».

НКРЕКП зазначає, що обмежила зростання цих тарифів, попри пошкодження, яких енергосистема зазнала внаслідок російської агресії.

«В результаті коригування цих тарифів середнє зростання ціни електроенергії для кінцевих непобутових споживачів становитиме близько 15 копійок за кіловат-годину. При цьому середнє зростання ціни електроенергії для промислових енергоємних споживачів складе близько 4 копійок за кВт-год», – заявляє комісія.

Вона уточнює, що коригування відбулося з урахуванням видатків операторів на відновлення пошкоджених об’єктів енергетики та створення аварійного запасу обладнання.

При цьому ціна для побутових споживачів залишається на рівні, затвердженому Кабінетом міністрів у 2019 році.

Як повідомляло Інше ТВ, «Укренерго» пропонує значно збільшити тарифи на електроенергію для бізнесу з нового року



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube