Де українці зможуть обміняти лампи розжарювання на світлодіодні – пояснення Мінекономіки 


06:1521.12.2022

Початок програми безкоштовного обміну ламп розжарювання на нові LED-лампи, обсягом до п’яти ламп на людину заплановано на 1 січня 2023 року. Про це повідомила перший віце-прем’єр-міністр економіки Юлія Свириденко.

«Є пропозиція уряду України замінити 50 млн старих лампочок на LED-лампи, ми цю ініціативу озвучили нашим міжнародним партнерам, і першим, хто приєднався до цієї ініціативи, став Євросоюз, який заявив про те, що готовий профінансувати для населення України заміну 30 млн ламп», – сказала Свириденко.
 
Люди, віком від 18 років, можуть прийти у відділення «Укрпошти» або залишити свою заявку спочатку на порталі «Дія», а потім фізично прийти у відділення Укрпошти та безкоштовно поміняти старі лампи розжарювання на нові LED-лампи. Одна людина може замінити п’ять лампочок і тим самим зробити свій внесок у впровадженні енергозберігаючих технологій у себе вдома, оскільки LED-лампи споживають у сім-вісім разів менше електроенергії.

У міністерстві уточнили, що 40% структури споживання електричної енергії в Україні становить населення, а заміна 50 млн. лампочок розжарювання може заощадити роботу одного реактора, потужністю 1 МВт.

Нагадаємо, Україна отримає 30 млн LED-лампочок – Єврокомісія



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube