У Британії продадуть компанію російських олігархів


23:0220.12.2022

Великобританія наказала російській інвестиційній компанії LetterOne продати регіонального провайдера широкосмугового доступу Upp Corporation. Причину цього рішення Лондон пояснює тим, що її нинішнє керівництво становить загрозу національній безпеці. На цей час компанією володіють російські олігархи Михайло Фрідман та Петро Авен. Про це повідомляє Кореспондент.

Закон дозволяє уряду ретельно перевіряти та потенційно блокувати придбання та інвестиції у чутливих секторах.

Ризик для національної безпеки пов’язаний з “правом власності на Upp”, вважає міністр бізнесу Великобританії Грант Шаппс.

LetterOne заявила, що розчарована рішенням британського уряду продати 100% акцій Upp протягом певного періоду та відповідно до встановленого процесу.

Зазначимо, що британський уряд цього року використав закон про національну безпеку та інвестиції, який набув чинності в січні, щоб зобов’язати китайську технологічну фірму Nexperia продати не менше 86% найбільшого британського заводу з виробництва мікрочіпів Newport Wafer Fab.

LetterOne наголосила, що отримала схвалення уряду на Upp у 2021 році, коли її інвестиції віталися.

Як відомо, Великобританія поряд з ЄС та США також запроваджує санкції проти російських громадян, банків та стратегічних підприємств після вторгнення Росії в Україну.

Читайте: Навіщо російський диктатор збирав генералів? Відповідь британської розвідки



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube