Уряд направив 340 млн.євро від ЄІБ на відновлення інфраструктури в 10 областях. Миколаївщини в переліку немає


12:1107.12.2022

Уряд розподілив субвенцію з державного бюджету місцевим на реалізацію проектів у межах «Програми з відновлення України» відповідно до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ).

Йдеться про 340 млн євро, які будуть спрямовані на відновлення соціальної та критичної інфраструктури у 10 областях. Відповідне розпорядження ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів України 6 грудня.

Про це повідомляє Урядовий портал, передає Інше ТВ.

У межах «Програми з відновлення України» планується реалізувати 83 проекти з відновлення та будівництва інфраструктурних об’єктів, які забезпечують повноцінне життя в громадах на деокупованих територіях Житомирської, Київської, Сумської та Чернігівської областей, а також Вінницькій, Дніпропетровській, Кіровоградській, Одеській, Полтавській та Черкаській областях, які є опорними. Кошти субвенції у першому відборі, зокрема будуть спрямовані на відновлення шкіл, дитячих садочків, лікарень, ЦНАПів, об’єктів тепло-, водопостачання та водовідведення. Важливо, що відновлення має здійснюватися з урахуванням вимог безбар’єрності та енергоефективності.

Загалом на участь у першому відборі від органів місцевого самоврядування, місцевих органів виконавчої влади/виконавчих органів сільських, селищних, міських рад територіальних громад надійшло 1003 проекти.

На першому засіданні Експертної робочої групи з питань ініціювання, підготовки, супроводження та реалізації спільних з ЄІБ проектів у рамках «Програми з відновлення України» було рекомендовано включити до переліку 83 проекти на суму за рахунок коштів субвенції близько 4,7 млрд грн, а саме:

Житомирська область – 6 проектів,

Київська область – 30 проектів,

Сумська область – 2 проекти,

Чернігівська область – 3 проекти,

Вінницька область – 8 проектів,

Дніпропетровська область – 8 проектів,

Кіровоградська область – 3 проекти,

Одеська область – 11 проектів,

Полтавська область – 11 проектів,

Черкаська область – 1 проект.

В уряді зауважують, що «Програма з відновлення України» є продовженням «Надзвичайної кредитної програми для відновлення в Україні», яка була підписана у 2014 році про залучення 200 млн євро та була першою експериментальною програмою поєднання кредиту для України та безповоротним наданням коштів для місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Як повідомляло Інше ТВ, У Миколаєві за тиждень відремонтували покрівлі в 9 багатоповерхівках і закрили ОСБ-плитами 90 кв.м віконних прорізів



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube