Наступний раунд переговорів з МВФ – у листопаді, – Нацбанк


13:3424.10.2022

Місія Міжнародного валютного фонду по Україні, що працювала у Відні (Австрія) з 17 по 20 жовтня 2022 року, завершила свою роботу.

 Упродовж чотирьох днів роботи місії представники Національного банку та Міністерства фінансів України провели низку зустрічей з експертами МВФ. Детально розглянуто питання поточного стану економіки України, макропрогнози, параметри державного бюджету на 2023 рік та джерела покриття його дефіциту.

 Про це повідомили у НБУ, передає Інше ТВ.

«Експерти МВФ позитивно оцінили політику Національного банку, спрямовану на утримання монетарної і фінансової стабільності та належне функціонування банківської системи України в надзвичайно складних умовах. Вони висловили свою підтримку і готовність надалі надавати експертні консультації за різними напрямами діяльності центрального банку.

 Також під час роботи місії сторони обговорили питання фінансово-економічної політики, які можуть бути закладені в нову Моніторингову програму із залученням Ради МВФ. Вона стане основою для плану заходів Національного банку та Уряду України з підтримання макроекономічної та фінансової стабільності, а також визначить потреби в зовнішньому фінансуванні.

 Українська делегація надала розгорнуті аргументи щодо здатності України забезпечити дотримання необхідних структурних маяків та кількісних критеріїв ефективності потенційної моніторингової програми навіть в умовах воєнного часу.

 Подальша співпраця з міжнародними партнерами залишається важливою для підтримання економіки України в умовах повномасштабної війни та післявоєнного відновлення.

 Наступний раунд переговорів з експертами МВФ очікується у листопаді», – зокрема, йдеться в повідомленні НБУ.

В Нацбанку налаштовані на швидкий переговорний процес для затвердження Моніторингової програми із залученням Ради МВФ у грудні – це дозволить не лише закласти міцну основу української макроекономічної політики, але вже на початку  наступного року зробити відчутні кроки в напрямі нової масштабної програми МВФ. Також ця програма сприятиме збільшенню спроможності України залучати кошти від інших донорів.

Як повідомляло Інше ТВ, МВФ перерахував Україні $1,3 млрд. екстреного фінансування



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube