Україна пропонує ухвалити резолюцію ООН про передачу заарештованих за кордоном російських активів на $300 млрд. їй в якості репарацій – ЗМІ


15:4019.09.2022

Україна лобіює в Генеральній асамблеї ООН ухвалення резолюції, згідно з якою арештовані російські державні активи за кордоном на суму до 300 мільярдів доларів будуть передані Україні у якості репарацій.  

Про це пише «Прямий» з посиланням на The Guardian.

За даними видання, заступниця міністра юстиції України Ірина Мудра минулого тижня була в Лондоні, щоб обговорити це питання з МЗС Британії після лобіювання в Комітеті міністрів Ради Європи в Страсбурзі разом з Оленою Зеленською, дружиною президента України Володимира Зеленського.

“Минулого тижня Комітет міністрів Ради Європи ухвалив рішення щодо забезпечення відповідальності Російської Федерації за агресію проти України. У заяві комітет “із зацікавленістю відзначив пропозиції України щодо створення спеціального трибуналу для розгляду злочинів агресії проти України та комплексного міжнародного механізму компенсації, включаючи, як перший крок, міжнародний реєстр збитків”, – повідомляє видання.

У червні Міністерство юстиції США заявило, що США та їхні союзники заморозили активи російської еліти на суму $30 мільярдів доларів і активи російського центрального банку на суму 300 мільярдів доларів, які зберігаються за кордоном.

Міністр фінансів США Джанет Єллен заявила, що репарації будуть незаконними згідно з чинним законодавством США. Однак, є думка, що США можуть застосувати Закон про торгівлю з ворогом або Закон про міжнародні надзвичайні економічні повноваження.

Репарації підтримали у спільній заяві міністрів фінансів Естонії, Латвії, Литви та Словаччини.

Як повідомляло Інше ТВ, Польща подала до рф 20 заяв про реституцію творів мистецтва, вивезених до СРСР Червоною Армією під час Другої світової війни, і готує ще 7



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube