В Карпатах запустили газову свердловину – її пробурили за 18 днів


16:5701.09.2022

Видобувна компанія Expert Petroleum запустила нову газову свердловину у Львівській області. Об’єм видобутку – 115 000 кубометрів газу на добу. Свердловину було пробурено і запущено в роботу за 18 днів, повідомляє пресслужба Укргазвидобування.

У жовтні 2020 року Укргазвидобування та Expert Petroleum розпочали співпрацю на умовах підвищення видобутку (production enhancement contract – PEC) на виснажених родовищах.

Expert Petroleum за результатами конкурсного відбору отримала в управління 13 виснажених газових родовищ у Львівській області та зобов’язалася наростити видобуток у 300 млн кубометрів газу протягом п’яти років. Обсяг інвестицій водночас має становити не менше ніж 1 млрд грн.

“Сьогодні Карпатський регіон є важливим напрямом стабілізації виробництва та компенсації втрат, які ми зазнали з початку широкомасштабної війни. Ми розраховуємо на зростання видобутку на виснажених родовищах у межах проєкту PEC з Expert Petroleum та працюємо над новими перспективними проєктами у цьому регіоні”, – прокоментував в. о. генерального директора Укргазвидобування Олександр Романюк.

Expert Petroleum – компанія з французькими власниками, яка входить до холдингової групи GMS з активами у всьому світі. Expert Petroleum максимізує потенціал “зрілих” нафтогазових родовищ, інвестуючи в ці активи. Компанія керує видобутком на 25 виснажених родовищах, оперує 1200 свердловинами та щодня видобуває 8500 барелів нафтового еквівалента на день. Має штат близько 1000 осіб.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube