В Україні відкрилося майже 150 тисяч нових бізнесів із початку війни


21:1024.08.2022

З моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну зареєстровано майже 150 тисяч нових бізнесів. Про це свідчать дані Опендатабот, пише Кореспондент.

Вказано, що 132 тисячі з них складають ФОП та понад 14 тисяч – юридичні особи. Водночас щомісяця зростає кількість реєстрацій нових бізнесів. Найбільший показник зафіксовано у перший тиждень серпня – 5 306 нових ФОПів.

Для порівняння, в останній тиждень до вторгнення Росії було зареєстровано 5 231 нового ФОПа.

“Загалом з моменту відновлення роботи ЄДР та можливості реєстрації нових бізнесів на початку квітня було зареєстровано 132 тисячі ФОП. На цей момент в Україні працює 1,9 млн ФОП”, – йдеться у повідомленні.

Аналітики зазначають, що за час із 24 лютого помітно змінилися напрями діяльності малого та середнього бізнесу. Станом на кінець серпня найбільше реєструють ФОП, пов’язаних з роздрібною та оптовою торгівлею.

Загалом підприємців за цією КВЕД було 30% з-поміж усіх нових ФОП, відкритих за півроку активної фази війни. КВЕДи, пов’язані з ІТ-сферою, тепер зійшли з топових позицій.

Також за останні півроку було зареєстровано понад 14 тисяч юридичних осіб. На перших місцях за кількістю реєстрацій виявилися компанії, які надають соціальну допомогу, ті, що здійснюють оптову торгівлю та відають діяльністю громадських організацій.

Читайте: Якою буде Україна після війни? На що сподівається наш і не наш бізнес



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube