Путін зробив головну ставку на зиму та газ – СМI


21:3724.08.2022

Президент Росії Володимир Путін сподівається, що холодна зима і високі ціни на газ змусять країни Європи схилити Україну до перемир’я на умовах Москви. Про це в середу, 24 серпня, повідомляє Reuters із посиланням на два російські джерела, знайомі з кремлівським мисленням, пише Кореспондент.

За їхніми словами, це єдиний шлях до миру, який бачить Москва з огляду на те, що Київ відмовляється від переговорів доти, доки російські окупанти не покинуть територію України.

“У нас є час, ми можемо почекати. Це буде важка зима для європейців. Ми можемо спостерігати протести, заворушення. Деякі європейські лідери можуть двічі подумати про те, щоб продовжувати підтримувати Україну, і подумають, що настав час для операції”, – сказало джерело, близьке до російської влади.

Друге джерело, близьке до Кремля, повідомило, що Москва вважає, що вже може помітити похитування європейської єдності, і очікує, що цей процес прискориться на тлі зимових труднощів.

“Буде дуже важко, якщо вона (війна) затягнеться на осінь та зиму. Тож є надія, що вони (українці) проситимуть миру”, – сказало джерело.

При цьому перше джерело, близьке до російської влади, повідомило, що Москва в будь-якій майбутній потенційній мирній угоді хоче зафіксувати “територіальні придбання”, весь регіон Донбасу, а також щоб Україна зобов’язалася дотримуватися військового нейтралітету.

Читайте: Регулярно пьющий и туго думающий, – так характеризуют возможного сменщика путина



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube