У Чехії знизився рівень безробіття: скільки українських біженців працевлаштували


19:4414.08.2022

Серед країн Європейського Союзу із найнижчим рівнем безробіття лідирує Чехія. На тлі широкомасштабної війни в країні працевлаштували 97,3 тис. українських біженців. Про це повідомляє чеське видання Novinky, інформує УНН.

Цитата

«Хоча ми спостерігаємо деяке невелике зростання безробіття, це все ще дуже низький показник, навіть найнижчий у всьому Європейському Союзі. Крім того, це стосується довгострокової перспективи, тому можна говорити про дійсно хороший результат», – наголосив міністр праці та соціальних справ Маріан Юречка.

Деталі

На кінець першого цьогорічного відпускного місяця в службах зайнятості було запропоновано 313 250 вакансій, що на 6 158 менше, ніж у червні. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість вакантних посад скоротилася майже на 45 тис.

За словами генерального директора Бюро праці Віктора Наймона, активність компаній нижча з точки зору найму нових працівників у літній період, тому безробіття дещо зросло.

За попередніми даними, загалом із початку повномасштабного вторгнення цього лютого до кінця липня в Чехії знайшли роботу 97 238 громадян України. Проте деякі з них уже повернулися додому або залишили роботу. Станом на кінець липня в Чехії працювали 73 908 українців.

Роботодавці найбільше зацікавлені у працівниках на виробництвах, а також у сезонних працівниках. У довгостроковій перспективі компаніям не вистачає кваліфікованих майстрів чи експертів у галузі інформаційних технологій.

Читайте: С начала войны в Украине в Чехии вырос общественный интерес к службе в армии



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube