Зерновий коридор: у Мінекономіки очікують, що три українські порти за місяць зможуть обслуговувати до 80 суден


08:4009.08.2022

Розраховуємо, що три українські порти за місяць зможуть обслуговувати до 80 суден, умовно – три за день. Про це повідомив в ефірі телемарафону заступник міністра економіки – торговий представник України Тарас Качка, передає УНН.

“Ми розраховуємо, що, в принципі, за місяць навіть ті три порти можуть обслуговувати до вісімдесяти суден. Це може бути умовно до трьох на день. Як мінімум, по одному судну з кожного порту”, – сказав Качка.

Додамо

За його словами, це вже непоганий результат, адже можна вийти на показник експорту до 3-3,5 млн тонн продукції на місяць.

“… враховуючи нашу ситуацію і заблокований експорт за попередні 5-ть місяців, це було б дуже оптимістичним показником”, – додав Качка.

Крім того, за його словами, зараз не можна озвучувати графік, але є вже десятки заявок.

“Це є підтвердженням, що власники суден і трейдери вірять, що під міжнародним патронатом буде виконана зернова угода… ми ж чітко розуміємо, що світ потребує продовольства з України. Дійсно в ньому є потреба і величезний попит. Це надає нам перспективи вірити, що двосторонній режим буде тільки зростати і це буде відбуватися не місяцями, а уже найближчими тижнями”, – резюмував Качка.

Читайте: Перше судно з українською агропродукцією з першого «зернового» каравану прибуло в кінцевий пункт призначення



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube