И о дорогах. Брифинг парламентского объединения “Николаевщина”


20:2029.01.2016

Сегодня, 29 января, в Верховной Раде состоялся брифинг Межфракционного объединения “Николаевщина” о состоянии дорог в Николаевской области. В брифинге приняли участие депутаты «Народного фронта» Тарас Креминь и Вадим Подберезняк, от БППЮлий Мамчур и Борис Козырь. В частности, Тарас Креминь сказал:

– Нам, народним депутатам, і, напевно, всім територіальним громадам, і Миколаївської області і Півдня України, і в цілому всієї нашої держави, звичайно, треба подбати про відновлення тієї інфраструктури, яка в продовж багатьох років руйнувалася. З одного боку, через недостатню якість фінансування, недостатню якість самих робіт, а також, звичайно, через надмірну експлуатацію.

Хочу сказати, що стан автомобільних доріг у Миколаївській області – вкрай критичний. Якщо загалом по України стан зношеності досягає 80%, то на території Миколаївської області – ця цифра виглядає дещо по іншому.

Якщо 19%, а це близько 1000 кілометрів – це повна зношеність наших автомобільних шляхів. 12%, це 550 кілометрів – це часткова зношеність. Незадовільний стан доріг – це 3 тисячі кілометрів. І ці шляхи, звичайно, сьогодні потребують колосальних інвестицій. І ми будемо наполягати на тому, щоб були внесені зміни до державного бюджету на 2016 рік, розуміючи те, що місцеві бюджети наших міст, районів та, звичайно, обласний бюджет цього року буде значно змінено за рахунок співфінансування місцевими громадами.

В той же час, треба розуміти іншу сторону цієї медалі. Бо разом із тим, як зношуються дороги – збільшуються такі показники як: Миколаївщина за результатами 2015 року перемолотила рекордну кількість врожаю. Це близько 3 мільйонів тон. З іншого боку, наші порти, які входять до п’ятірки найкращих, це Миколаївський морський торгівельний порт, Спецморпорт «Октябрськ». Вони перевалили цього року близько 25 мільйонів тон. Я вже не говорю за лідируючі позиції в інших галузях, які допомагають збільшувати та наповнювати і місцеві бюджети та державний бюджет України.

Тому, коли сьогодні плануються проекти і ми пройшли їх попередній розгляд в Укравтодорі, ми повинні спільно підтримати ті проекти, які допоможуть збільшити інфраструктуру Півдня України та держави в цілому. Це виділення додаткових коштів за рахунок грантового співфінансування Світового банку. Водночас треба розраховувати і на належне фінансування з боку державного бюджету – це траса Н-11, Н-14 тощо. Які поєднують нас із Кіровоградом, які поєднують нас із Західною Україною, які поєднують нас із Півднем, з Херсонщиною.

– 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube