Окупанти планують призвати 15 тисяч кримчан до армії рф – Барієв


18:1006.04.2024

В рамках нової призовної кампанії в окупованому Криму російська влада планує призвати до 15 тисяч жителів півострова до зс рф. Про це заявив голова правління Кримськотатарського Ресурсного Центру, голова управління зовнішніх зв’язків та правозахисної діяльності Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв, передає УНН.

У нас є така інформація попередня, інсайдерська, що з 20 квітня вони можуть оголосити або посилити часткову мобілізацію. Будемо слідкувати за цим процесом. Як нам попередньо надали інформацію, це залежатиме від того, як буде проходити призов до строкової служби. Чому такий зв’язок? Можливо, пов’язано якраз з тим, наскільки вони зможуть використати плановий призов, щоб запропонувати людям підписувати контракти, і далі їх використовувати у війні проти України– сказав Барієв.
За його словами, російська влада планує призвати до 15 тисяч жителів півострова. Він розповів, що окупанти видаватимуть повістки слухачам, які відвідують суди над кримськими активістами.

Як приклад, кримськотатарському активісту Алі Сейтаблаєву вручили повістку в окупованому Криму, коли той прийшов до будівлі суду підтримати Ленура Якубова. Тобто, тут якраз приклад того, коли активісти, які намагаються прийти підтримати політв’язнів, їм насамперед намагаються видавати повістки, щоб вони прийшли у військкомат. Таким чином, залякують людей, щоб вони не брали активної участі у публічних заходах– додав Барієв.

Читайте: В ГУР пообіцяли знищити Кримський міст в першій половині 2024 року, – The Guardian



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube