Поліція Миколаївщини завершила розслідування щодо командира спецпризначенців рф, який віддавав накази катувати людей під час окупації Снігурівки


15:5003.04.2024

Окупанту за катування місцевих мешканців на колишній тимчасово окупованій території Миколаївської області загрожує до дванадцяти років позбавлення волі. Його подальшу долю вирішить суд.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Слідчі відділу розслідування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту слідчого управління встановили, що під час окупації Снігурівки російські військові розпочали репресії місцевого населення і нелегально ув’язнили трьох чоловіків і жінку. 

У ході досудового розслідування у січні 2024 року слідчі слідчого управління та фахівці кримінального аналізу обласного главку поліції встановили командира 2-ї групи спеціального призначення 23 загону спеціального призначення «Оберег» Уральського округу військ національної гвардії рф, який віддавав накази про незаконне утримання і катування мешканців Снігурівки, в чому і сам безпосередньо брав участь. 

Ув’язнених чоловіків по одному заводили до різних кімнат будинку та приміщення гаражу, де знущались, били, катували та імітували постріли біля голови, вимагаючи надати дані про місце розташування військовослужбовців Збройних сил України, територіальної оборони, корегувальників та озброєння. З жінки військові рф намагались отримати будь-яку запитувану ними інформацію шляхом погрози вбивством та психологічного тиску.

Тоді за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури слідчі заочно повідомили окупанту про підозру в жорстокому поводженні з цивільним населенням і віддані наказу про вчинення таких дій (ч. 1 ст. 438 Кримінального Кодексу України), що карається позбавленням волі на строк до дванадцяти років.

На даний час слідчі завершили досудове розслідування та направили кримінальне провадження до прокуратури, яка скерувала обвинувальний акт до суду для розгляду по суті.

Як повідомляло Інше ТВ, Справа колаборанта, за наказом якого майже 100 засуджених з колонії на Миколаївщині перемістили в колонію на Херсонщині, пішла до суду



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube