В Еквадорі злочинність почала збройний конфлікт проти влади, повідомляють про розстріли і захоплення заручників (ФОТО)


06:4510.01.2024

Еквадорі введено режим внутрішнього збройного конфлікту через втечу з в’язниці одного з найвідоміших ватажків наркобанд країни Адольфо Масіаса, а також лідера злочинного угрупування “Лос Лобос” Фабрісіо Колон Піко. Після цього озброєні люди по всій країні влаштували стрілянину з поліцією.

Як повідомляє El Universo, у місті Гуякіль у прямому ефірі група злочинців увірвалася до студії місцевого телеканалу TC Television і взяла людей у заручники. При цьому зловмисники заявили, що у них є вибухівка, а на задньому плані були чутні постріли.

В Еквадорі злочинність почала збройний конфлікт проти влади, повідомляють про розстріли і захоплення заручників (ФОТО) 1
В Еквадорі злочинність почала збройний конфлікт проти влади, повідомляють про розстріли і захоплення заручників (ФОТО) 9
В Еквадорі злочинність почала збройний конфлікт проти влади, повідомляють про розстріли і захоплення заручників (ФОТО) 3
В Еквадорі злочинність почала збройний конфлікт проти влади, повідомляють про розстріли і захоплення заручників (ФОТО) 10

На одному з відеозаписів, зловмисники змусили заручників передати їхні вимоги, які зводяться до того, щоб той наказав прибрати силовиків з вулиць. Повідомляється, що поліція вже провела операцію із затримання зловмисників, а студію було зачищено.

Президент Еквадору Даніель Нобоа оголосив режим НП, після чого наказав військовим нейтралізувати злочинні угруповання. У його указі перераховано назви близько 20 найбільших місцевих та міжнародних банд, у складі деяких з них можуть бути десятки тисяч осіб.

В Еквадорі злочинність почала збройний конфлікт проти влади, повідомляють про розстріли і захоплення заручників (ФОТО) 5
В Еквадорі злочинність почала збройний конфлікт проти влади, повідомляють про розстріли і захоплення заручників (ФОТО) 11
В Еквадорі злочинність почала збройний конфлікт проти влади, повідомляють про розстріли і захоплення заручників (ФОТО) 7
В Еквадорі злочинність почала збройний конфлікт проти влади, повідомляють про розстріли і захоплення заручників (ФОТО) 12

Нобоа, син одного з найбагатших людей країни, вступив на посаду в листопаді , пообіцявши зупинити хвилю насильства, пов’язаного з торгівлею наркотиками на вулицях і в тюрмах, яка зростала роками.

У понеділок Нобоа оголосив 60-денний надзвичайний стан, застосувавши військове патрулювання, в тому числі у в’язницях, і встановивши загальнонаціональну комендантську годину на ніч.

Цей захід був відповіддю на втечу із в’язниці Адольфо Масіаса  —лідера злочинного угруповання Los Choneros,  який відбував 34-річний термін, а також на низку інших нещодавніх інцидентів у в’язницях, включаючи захоплення охоронців у заручники.

Члени банди опублікували відео, на якому, як вони стверджують, зафіксовано розстріл охоронців в’язниці, з якої втік Адольфо Масіас.

В опублікованому у вівторок вдень оновленому указі Нобоа заявив, що визнав «внутрішній збройний конфлікт» в Еквадорі та ідентифікував кілька злочинних угруповань як терористичні групи, включаючи Los Choneros. Документ наказує збройним силам нейтралізувати ці групи.

Поліція у соцмережах повідомила про викрадення у південному місті Мачала трьох  поліцейських, які працювали в нічну зміну. Інший правоохоронець був захоплений трьома злочинцями в Кіто. Ще трьох офіцерів викрали в провінції Лос-Ріос після того, як патруль натрапив на вибухівку.

«Ці дії не залишаться безкарними», — заявили у поліції, водночас не надавши подробиць про те, чи висували викрадачі якісь вимоги.

Водночас, за повідомленнями місцевих ЗМІ, терористи вимагають скасувати надзвичайний стан, а також прибрати всіх поліцейських і армію з вулиць.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube