На Миколаївщині – чергова справа по закупівлі генераторів за завищеною ціною: тепер у Южноукраїнську


15:5407.06.2023

В Южноукраїнську понад 268 тисяч гривень збитків завдав уповноважений з питань проведення публічних закупівель місцевому бюджету внаслідок своєї службової недбалості. За скоєне підозрюваному загрожує до трьох років обмеження волі.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Протиправну діяльність зловмисника викрили слідчі відділення поліції №3 Вознесенського райуправління. Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що 39-річний чоловік, будучи уповноваженою особою з питань проведення публічних закупівель, забезпечив проведення наприкінці жовтня 2022 року процедури закупівлі дизельного генератора за завищеними цінами без використання електронної системи закупівель для потреб лікарні в м. Южноукраїнську.

Такі дії посадовця призвели до безпідставного перерахування постачальнику грошових коштів на суму понад 268 тисяч гривень.

Згідно з висновками проведених експертиз, внаслідок недбалості фігуранта місцевому бюджету було завдано збитків на загальну суму 268 тисяч 644 гривні.

За процесуального керівництва Вознесенської окружної прокуратури слідчі повідомили посадовцю про підозру у скоєні злочину передбаченого ч . 1 ст. 367 «Службова недбалість». Санкція статті передбачає до трьох років обмеження волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від посади.

Триває досудове розслідування.

Як повідомляло Інше ТВ, Скандальна закупка генераторів мерією Миколаєва: поліція оголосила підозру керівнику відділу міськради за збитки майже на 3 млн.грн.

Також повідомлялось Миколаївські аудитори виявили нестачу 20 електричних генераторів у Вознесенську



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube