Скандальна закупка генераторів мерією Миколаєва: поліція оголосила підозру керівнику відділу міськради за збитки майже на 3 млн.грн.


17:5126.04.2023

Викрили протиправну діяльність 56-річного посадовця Миколаївської міської ради слідчі слідчого управління обласного главку поліції за оперативного супроводу співробітників управління Служби безпеки України за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

У ході розслідування поліцейські встановили, що начальник відділу захисту населення і території управління міської ради, будучи відповідальним за організацію та проведення процедур закупівель на момент укладання договору, закупив генератори за завищену суму, чим заподіяв бюджетній установі збитку на суму 2 696 000 гривень.

Нині слідчі повідомили чоловікові про підозру за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України «Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки». Йому загрожує ув’язнення на строк до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування.

Як повідомляло Інше ТВ, у лютому цього року «Наші Гроші» поінформували, що мерія Миколаєва замовила генераторів на 12 мільйонів, задравши ціну найпопулярнішої моделі.

Також повідомлялось Закупка мерією Миколаєва генераторів за завищеною ціною: мер відсторонив начальника управління і доручив провести перевірку журналістського матеріалу.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube