Є надія і для Миколаєва? САП вимагає взяти під варту мера Одеси і його поплічників


06:3025.04.2023

Вчора в Вищому антикорупційному суді відбулося засідання у справі розкрадання грошей на покупці збанкрутілого заводу “Краян”. В його ході прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подав клопотання про зміну запобіжного заходу для мера Одеси Геннадія Труханова та його спільників на тримання під вартою.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Зазначається, що міського голову Одеси Геннадія Труханова, його заступника Павла Вугельмана, голову постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради Василя Шкрябая, директора департаменту комунальної власності Одеської міськради Олексія Спектора та його заступника Володимира Радіонова звинувачують у розкраданні 92 млн. грн місцевого бюджету.

Наразі запобіжний захід для обвинувачених – особисте зобов’язання, але прокурор попросив призначити інший – тримання під вартою.

Зазначається, що Труханов та інші фігуранти барли участь у засіданні через відеозв’язок і через його погану якість обговорити клопотання не змогли. Тож суд скликав засідання на 25 квітня з вимогою для обвинувачених бути там особисто.

Нагадаємо, що за даними слідства, в 2016 році мер Одеси спільно з іншими посадовцями міської ради заволоділи коштами місцевого бюджету у сумі 92 млн. грн.

Нагадаємо також, що в кінці минулого року НАБУ та САП повідомили про підозру трьом заступникам одеського міського голови Геннадія Труханова. Їм інкримінують участь у злочинній організації.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube