Шахраї продовжують полювання на довірливих: на Миколаївщині чергові псевдобанкіри позбавили жінку та чоловіка 129 тисяч гривень


11:3706.03.2023

Правоохоронці вживають заходів щодо встановлення та затримання зловмисників, а також нагадують громадянам про необхідність бути пильними та обережними під час телефонного спілкування із незнайомцями.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

До відділення поліції №2 (м. Снігурівка) Баштанського районного відділу звернулася 59-річна жінка з повідомленням про те, що вона стало жертвою шахрайських дій. Зі слів потерпілої, на її мобільний зателефонував нібито представник банку та повідомив, що установа проводить ідентифікацію і потрібно терміново звірити данні банківських рахунків заявниці. Нічого не підозрюючи, жінка надала телефонному співрозмовникові відомості своїх карткових рахунків, і через деякий час почала отримувати смс-повідомлення про зняття грошових коштів. Таким чином аферисти заволоділи 72 тисячами гривень.

В аналогічний спосіб втратив свої заощадження та потрапив на банківських аферистів 42-річний мешканець одного з сіл Баштанської територіальної громади. Чоловікові зателефонували нібито з банківської установи та повідомили, що відбувається кібератака на його карткові рахунки і терміново потрібно перерахувати кошти на інші картки. Зловмисник відправив потерпілому смс-повідомлення з чотирьохзначним кодом, який потрібно було ввести в мобільному додатку. Після того, як заявник все виконав, з його рахунків зникли майже 57 тисяч гривень.

За вказаними фактами слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 КК України «Шахрайство».

Поліція вкотре закликає громадян не надавайте будь-кому свої особисті дані та дані реквізитів рахунку, особливо по телефону. Не поспішайте проводити будь-які операції за вказівками співрозмовників. Зателефонуйте на «гарячу лінію» банку або ж особисто відвідайте установу і вирішить питання із фахівцями.

Якщо відносно вас скоєно злочин, одразу телефонуйте на спецлінію 102.

Як повідомляло Інше ТВ, В Миколаєві «на гарячому» затримали 19-річного шахрая – він як раз видурив у пенсіонерки чималу суму грошей під приводом «порятунку онуки» (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube