Впродовж року окупанти пошкодили понад 1 200 об’єктів медзакладів – МОН


10:0424.02.2023

За рік війни росіяни вщент зруйнували 174 об’єкти медзакладів та ще 1106 — суттєво пошкодили, передає УНН з посиланням на Міністерство охорони здоров’я України.

Найбільше медичні об’єкти постраждали у Донецькій, Луганській, Харківській, Херсонській та Миколаївській областях.

“Ці цифри — свідчення свідомого щоденного тероризму росіян, який вони вчиняють до наших медиків та нашої медичної системи. Кожна куля чи снаряд, які потрапляють у медзаклад — це терор українських медиків та пацієнтів. Сьогодні, за рік після початку повномасштабної стадії війни, ми фіксуємо більше ніж 1200 пошкоджених об’єктів. Якщо поділити цю цифру на кількість днів війни, то виходить, що росія щодня завдає ударів як мінімум по 3-х медичних закладах”, — зазначив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За його словами, зараз найбільших руйнувань медичної інфраструктури зазнає Херсонська область.

“Зараз просто жах відбувається з обстрілами міста Херсон та деокупованої частини області. Майже раз на тиждень, а то й частіше, ми фіксуємо жахливі руйнування закладів охорони здоров’я. Останній випадок — це артилерійський обстріл міста Херсона і руйнування центру крові. На щастя, обійшлося без людських жертв, але є значні руйнування будівель”, — сказав міністр.

До цього він повідомив, що сума збитків через пошкодження та руйнування українських лікарень вже перетнула позначку у 1,5 млрд доларів.

Читайте: ООН зафіксувала 745 атак рашистів на медзаклади України



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube