Справа стосовно чиновниці Держгеокадастру Миколаївщини, яка вимагала хабар за реєстрацію землі, пішла до суду


18:0223.02.2023

Працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно ексначальниці одного з відділів Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області. Вона вимагала хабар за нібито сприяння у розв’язанні питання реєстрації поділу землі.

Про це повідомили в пресслужбі ДБР, передає Інше ТВ.

Встановлено, що у 2021 році один із комерсантів замовив роботи для розділу земельної ділянки площею 19,42 га в Миколаївській області між трьома особами. Для реєстрації поділеної землі він подав відповідні документи до Держгеокадарсту, проте отримав відмову у їх оформленні.

Надалі начальниця одного з відділів ГУ Держгеокадастру Миколаївщини в приватній розмові повідомила представнику бізнесмена, що зможе «посприяти» у розв’язанні цього питання за 3800 доларів США.

Посадовиця обіцяла, що має відповідний авторитет та вплине на уповноважених службових осіб управління для прийняття позитивного рішення. Також вона запевняла, що без «персональної оплати» реєстрація землі ніколи не буде проведена.

ДБР затримало жінку під час отримання 100 тисяч гривень, які були вилучені під час проведення огляду місця події. Чиновницю було звільнено з займаної посади.

Колишня начальниця одного з відділів Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Процесуальне керівництво здійснює Миколаївська обласна прокуратура.

Як повідомляло Інше ТВ, “Слуга” Трухін, який хотів підкупити патрульного після ДТП, пішов на угоду зі слідством – дасть 6 млн. за ЗСУ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube