У Миколаєві судитимуть місцеву мешканку, яка збирала та передавала представникам держави-агресора інформацію про ЗСУ


13:4913.02.2023

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 49-річної мешканки м. Миколаєва за надання інформації про розташування Збройних Сил України державі, що здійснює збройну агресію проти України, а також за виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії рф проти України (ч.1, ч. 3 ст. 114-2, ч. 1, ч. 3 ст. 436 2 КК України).

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

За даними слідства, жінка збирала інформацію про переміщення зброї, боєприпасів та техніки Збройних Сил України по місту Миколаєву.

Зокрема, у серпні зловмисниця поширила попередньо зроблені нею фотознімок та відеозапис із зображенням елементів військового літака, що переміщувались військовим вантажним автомобілем по місту. А наприкінці серпня та у вересні минулого року поширила повідомлення з інформацією про переміщення озброєння по Миколаєву, достовірно розуміючи, що вказана інформація збирається для подальшої передачі державі, що здійснює збройну агресію проти України. Вказане повідомлення було розміщене в якості відповіді на повідомлення адміністратора антиукраїнського телеграм-каналу щодо необхідності надсилання такої інформації.

Крім того, зловмисниця всіляко підтримувала російських загарбників, заперечуючи збройну агресію рф проти України. Так, під час особистої переписці з одним із користувачів антиукраїнського телеграм-каналу на повідомлення про ситуацію у місті вона зазначила – «Подождите, у нас воды нет, отопления не будет, т.к. эти идиоты хотят солёную воду в систему залить, свет вырубят. А потом прийдут нормальные правители – русские и наведут порядок, так в первых рядах такие будут кричать за них и паспорта получать)) ждемсс переобувания))».

Жінці обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими слідчого відділу Служби безпеки України в області.

Нагадаємо, що санкція статей за вказаний злочин передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Як повідомляло Інше ТВ, За співпрацю з окупантами ще двом мешканцям Снігурівки на Миколаєвщині повідомлено про підозру – поки заочно, бо вони втекли



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube