Молот правосуддя сильніший за «кувалду анархії», – Пригожину оголосили підозру


10:1703.02.2023

Офіс Генпрокурора повідомив про підозру керівнику приватної військової компанії «Вагнер».

Про це повідомив генпрокурор Андрій Костін.

-За даними слідства, він був наділений повноваженнями щодо вербування, підготовки та управління підлеглих йому осіб задля подальшого використання їх у бойових діях на території України. Все це відбувалось за повної підтримки чинного російського режиму.

Керівник цієї ПВК безпосередньо відповідальний за тисячі воєнних злочинів. Він відкрито визнає свою роль у веденні війни проти України та з дозволу кремля вирішує кадрові питання, вербуючи десятки тисяч увʼязнених. Раніше засуджений за розбій, сьогодні він — герой росії. Злочинна «еліта» терористичного режиму.

Відповідальності не уникнуть також і пересічні «вагнерівці». Навіть ті, хто втік за кордон.

Прокурори вже провели допити двох таких бійців, які перебувають в ЄС. Також триває перевірка щодо причетності до воєнних злочинів ще одного учасника ПВК, який перебуває у Норвегії. Відповідний запит на проведення слідчих дій незабаром буде відправлений до наших норвезьких колег.

Переконаний, разом із міжнародними партнерами ми забезпечимо всеосяжну відповідальність як для кожного злочинця, хто зі зброєю в руках прийшов на нашу землю, так і для їхніх покровителів, які роблять бізнес на крові. Молот правосуддя завжди сильніший за «кувалду анархії», – написав Костін.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube