У росії різко скоротилося вербування ув’язнених до пвк “вагнер” – британська розвідка


14:4503.02.2023

У росії масштаб програми вербування засуджених різко скоротився порівняно з піковим періодом між літом і осінню 2022 року. Про це йдеться в останньому звіті розвідки Міністерства оборони Великої Британії, передає УНН.

Деталі

Розвідники, посилаючись на дані Федеральної служби виконання покарань росії (ФСВП), повідомляють, що кількість ув’язнених у країні станом на 31 січня цього року становить 433 000 осіб. Це свідчить про скорочення на 6 тисяч ув’язнених із листопада 2022 року. Водночас дані ФСВП вказують на скорочення на 23 000 особи з вересня по листопад минулого року.

МО Британії припускає, що основним фактором зменшення кількості ув’язнених було вербування до “вагнера”. Окремі непідтверджені дані за останні десять днів свідчать про те, що російська сторона менше покладається на атаки бійців “вагнера” в стилі живої хвилі в ключових секторах, зауважують розвідники.

Цитата

“Значна напруга між “вагнером” та міністерством оборони росії проявляється публічно; конкуренція між фракціями у російській еліті, ймовірно, частково відповідальна за скорочення пропозиції засуджених”, – підсумовує МО Британії.

Читайте: У Канаді хочуть визнати групу “Вагнера” терористичною організацією



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube