Шахраї за один день ошукали мешканців Миколаєва на понад пів мільйона гривень


16:3925.01.2023

За один день троє миколаївців лишились своїх заощаджень, довірившись шахраям.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Так, 35-річний місцевий мешканець під приводом купівлі криптовалюти перейшов за невідомим посиланням та перерахував 400 тисяч гривень, проте криптовалюту так і не отримав.

36-річна жінка, маючи намір допомогти, перерахувала 100 тисяч гривень чоловіку, який представився військовослужбовцем та заволодів її коштами. Згодом жінка дізналась, що із перерахованого нічого не придбали, а вона потрапила в пастку шахраїв.

52-річний житель міста, намагаючись придбати автомобіль на одному із інтернет-сайтів, перейшов за посиланням, яке надіслав йому продавець, та з його картки зникло майже 85 тисяч гривень. Після чого чоловік втратив зв’язок із «продавцем».

За вказаними фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 1 та ч. 4 ст. 190 КК України «Шахрайство». Санкції статтей передбачає покарання до дванадцяти років позбавлення волі.

Поліція вкотре закликає громадян бути пильними та обережними під час спілкування із незнайомими людьми. Не давайте незнайомцям свої особисті дані та дані реквізитів рахунку. Не поспішайте проводити будь-які операції за вказівками співрозмовників.

Зателефонуйте на «гарячу лінію» банку або ж особисто відвідайте установу і вирішить питання з фахівцями.

Для купівлі в інтернеті використовуйте перевірені інтернет-майданчики, адміністратори яких можуть гарантувати вам повернення коштів, у разі, якщо товар не буде відправлено або ж він буде неналежної якості. Якщо ж ви користуєтеся послугами невідомого інтернет-магазину, тоді обов’язково вивчіть відгуки про продавця та купуйте товари з накладним платежем – сплачуйте вартість товару після отримання та огляду.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині двоє жителів Первомайського району віддали шахраям понад 50 тис.грн.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube