На Миколаївщині двоє жителів Первомайського району віддали шахраям понад 50 тис.грн.


09:4125.01.2023

До поліції звернулися двоє жителів Первомайського району із заявами про те, що стали жертвами шахрайських дій. Шляхом обману зловмисники привласнили понад 22 тисячі гривень 59-річної жінки та 30 тисяч гривень 48-річного мешканця міста.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Зі слів жінки, під час телефонної розмови їй здалося, що телефонує донька, яка, плачучи, розповіла, що скоїла правопорушення. Щоб вирішити питання про непритягнення її до відповідальності, необхідно перевести певну суму коштів на картковий рахунок. Жінка без вагань перерахувала кошти і лише після цього зателефонувала доньці. Тільки почувши, що з дочкою все добре, і нічого подібного з нею не трапилось, жінка зрозуміла, що її ошукали шахраї.

За схожих обставин своїх заощаджень позбувся і 48-річний чоловік. За його словами, в одному з мессенджерів йому надійшло повідомлення від знайомої із проханням дати в борг гроші. Чоловіка не збентежило повідомлення, так як він неодноразово допомагав знайомій, і вона повертала борг. Тому одразу ж перерахував грошові кошти на вказаний у повідомлені рахунок. Лише згодом заявник дізнався, що став жертвою шахрайської схеми.

За вказаними фактами поліцейські Первомайського райвідділу відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство».

Як повідомляло Інше ТВ, тиждень тому інтернет-шахраї обдурили двох мешканок Миколаєва на 81 тис.грн.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube