Іранець в Німеччині готував масовий теракт з використанням бойової отрути


17:4308.01.2023

Німецька поліція вночі проти 8 січня затримала за підозрою в підготовці теракту з ісламістських мотивів 32-річного громадянина Ірану. Йому інкримінують придбання бойової отруйної речовини рицину, а також високотоксичного ціаніду, повідомила поліція адміністративного округу Мюнстер.

Підозрюваного, а також ще одну особу, взяли під варту на час перевірки доказів, пише Ліга.

“Обвинувачений підозрюється у підготовці тяжкого насильницького діяння, яке становить загрозу для держави”, – цитує представника прокуратури Німецька хвиля.

У слідчих органах не уточнили, як далеко він просунувся у підготовці теракту. Не повідомляється і про можливі цілі терористичного нападу.

За даними газети Bild, Федеральне відомство у кримінальних справах (BKA) тримало іранця у полі зору протягом кількох днів. Інформація про підготовку теракту надійшла до німецьких силовиків від “дружньої спецслужби”.

Теракт із застосуванням рицину здатний призвести до великої кількості жертв. Чотири роки тому поліція Німеччини затримала в Кельні тунісця та його дружину-німкеню, які самостійно виготовили рицин у своїй квартирі. Подружжя потрапило в поле зору іноземної спецслужби через купівлю в інтернеті великої партії насіння рицини, що викликала підозру.

І тунісець, і його дружина були засуджені до тривалого позбавлення волі. Експерти з’ясували, що вироблений ними рицин міг убити 13,5 тис. людей.

ДОВІДКА. Рицин – білкова отрута рослинного походження. Середня смертельна доза речовини для людини становить близько 0,3 мг/кг у разі вживання вживанні. Токсин не проникає крізь шкіру. Шляхи отруєння – через кров, легені, а також перорально.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube