Під заставу у майже пів мільйона: у Харкові з-під варти вийшла обвинувачена в коригуванні вогню по інфраструктурі


16:5405.01.2023

У Харкові обвинувачена у коригуванні вогню по критичній інфраструктурі та передачі спецслужбам росії координат дислокації ЗСУ, вийшла із СІЗО під заставу у понад 496 тис. грн. Про це повідомив журналісту УНН спікер Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

«Обвинувачена вийшла із СІЗО 23 грудня, прокурором вже подано апеляцію щодо того, аби їй було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави», – повідомив Чубенко.

У ЗМІ повідомляють, що йдеться про Дар’ю Кригіну.

Дзержинський районний суд Харкова змінив у грудні запобіжний захід Кригіній на тримання під вартою з можливість внесення застави у розмірі понад 496 тис. грн.

В СБУ повідомляли, що оперативники встановили, що 29 річна українка прибула до Харківської області з тимчасово-окупованої території України. За завданням куратора жінка встановлювала координати розташування військової та критичної інфраструктури міста, а також місця дислокації сил і підрозділів ЗСУ та Нацгвардії України.

Зокрема вона передала координати і допомогла ворогу скоригувати вогонь по освітніх, медичних, торгівельних об’єктах та по житлових кварталах у центрі міста. Внаслідок ракетних обстрілів скоригованих інформаторкою є загиблі та поранені.

Читайте: Корегувальника, який наводив російські ракети по будівлі УСБУ в Миколаєві, суд заарештував без можливості внесення застави



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube