Корегувальника, який наводив російські ракети по будівлі УСБУ в Миколаєві, суд заарештував без можливості внесення застави


12:1909.11.2022

Як повідомляло Інше ТВ, Служба безпеки затримала коригувальника, який наводив російські ракети по будівлі СБУ у Миколаєві.

Наразі йому обраний запобіжний захід.

Про це повідомили в пресслужбі Центрального районного суду м.Миколаєва, передає Інше ТВ. 

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Іваном Дірком обрано запобіжний захід 35-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 114-2, ч. 1 ст. 436-2, ч. 3 ст. 436-2 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний зареєструвався, обравши у якості нікнейму власне ім’я та прізвище, в одному з Telegram-каналів, достовірно знаючи, що інформація опублікована там використовується представниками спецслужб РФ для збору інформації, у тому числі, про переміщення та дислокацію підрозділів Збройних сил України.

В подальшому він опублікував в групі каналу повідомлення, де вказував географічні координати однієї з будівель УСБ України в Миколаївські області, із закликом здійснити ракетний удар по установі. При цьому, співробітників установи він називав прибічниками забороненої в Україні нацистської ідеології.

Окрім цього, чоловік у своїх дописах виправдовував збройну агресію РФ, неодноразово висловлюючи твердження того, що м.Миколаїв обстрілюють підрозділи української армії, водночас, висловлював захоплення діями РФ, повідомляючи про ракетні обстріли міста та атаки підприємств та установ дронами-камікадзе.

У судовому засіданні підозрюваний визнав свою причетність до вчинення вищезазначених кримінальних правопорушень, додав, що вчинив велику помилку, усвідомлює її та щиро кається. Його захисник просив про обрання запобіжного заходу у виді домашнього арешту або визначивши розмір застави.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, суд дійшов висновку про обґрунтованість підозри та наявність ризиків, передбачених п.п. 1, 4, 5 ч. 1 ст. 177 КПК України. За такого, слідчий суддя Іван Дірко ухвалив обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою, без можливості внесення застави.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube