Чиновників Укроборонпрому звинувачують у закупівлі неякісного обладнання для армії


17:2902.01.2023

Детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) повідомили про підозру шістьом співробітникам одного з підприємств концерну Укроборонпром за розтрату 5,4 млн грн при закупівлі військового обладнання для ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

В березні 2022 року під час повномасштабної збройної агресії російської федерації вони здійснили закупівлю неякісних товарів військового призначення, чим спричинили розтрату бюджетних коштів на загальну суму 5,4 млн грн. Наразі шести службовим особам повідомлено про підозру.

Ці службовці, зловживаючи своїм становищем, уклали договори з фізичними особами підприємцями про закупівлю обладнання військового призначення, на підставі яких були перераховані кошти у сумі 1,98 млн грн та 3,49 млн грн відповідно.

Згадані товари не відповідали умовам договору, проте були передані одній з військових частин Збройних Сил України для виконання бойових завдань. Неналежна категорійність та якість продукції унеможливила її використання.

За результатами проведення слідчих дій, комплексу судових експертиз та інших доказів підтверджено факти не відповідності технічним умовам згаданої продукції.

Шести службовим особам підприємства, детективи БЕБ повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України – розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах та ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 366 КК України – видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, які спричинили тяжкі наслідки. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється детективами Бюро економічної безпеки України за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора та оперативного супроводу співробітників Служби безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube