Шахраї ввозили брендові товари під виглядом китайських


20:0826.12.2022

Подібна махінація призвела до зменшення суми митних платежів та ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах.

Детективи Бюро економічної безпеки викрили осіб, які завозили брендове туристичне обладнання в Україну під виглядом китайських товарів за заниженою вартістю – вантаж насправді коштує близько 45 мільйонів гривень. Про це повідомляє ВЕБ, пише Кореспондент.

Зазначається, що подібна махінація призвела до зменшення суми митних платежів та ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах.

Туристичні товари та обладнання виявили під час огляду трьох автомобілів. Співробітники Бюро вилучили та заарештували різні товари туристичного призначення:

понад 24 тис. портативних ліхтариків;
понад 10 тис. підвісних світильників;
понад тисячу відеокамер;
посуд для кемпінгу, приймальну апаратуру для радіомовлення, мобільні колонки і т.д.

“У митних документах цей товар був вказаний як виготовлений у Китайській Народній Республіці та зазначена занижена вартість. Фактично, це була продукція відомих європейських та світових брендів. Приблизна загальна вартість заарештованих товарів складає близько 45 млн грн”, – йдеться у повідомленні.

Детективи БЕБ встановили, що група осіб спільно з посадовими особами суб’єктів господарювання перевозила брендові товари через митний кордон України без сплати відповідних митних платежів. Товари не декларувалися й надалі реалізовувалися в Україні.

Також у Бюро встановили факти ввезення та розмитнення товарів з використанням підставних підприємств та їх посадових осіб, які насправді не мали відношення до здійснення господарських та експортно-імпортних операцій.

Читайте: МВС спростувало фейк про канал контрабанди української зброї до Фінляндії



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube