В Миколаєві поліцейські ліквідували канал збуту кристалічного метадону (ФОТО, ВІДЕО)


07:0413.12.2022

Зловмисники розповсюджували наркотичні засоби на території обласного центру, використовуючи спеціальний канал у месенджері для замовлення та розкладаючи «закладки» містом. Оператора каналу та закладчика слідчі затримали у порядку ст. 208 КПК України та нині оголосили їм про підозру. За скоєне фігурантам загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

Викрили та задокументували злочинну діяльність зловмисників слідчі (детективи) слідчого управління обласного главку поліції спільно з оперативниками управління боротьби з наркозлочинністю в Миколаївській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що двоє мешканців Миколаєва через один із месенджерів налагодили в місті збут метадону шляхом розміщення у «закладок». Задля приховування своєї злочинної діяльності фігуранти спілкувались виключно у мережі інтернет та перебували у різних містах. 32-річний закладчик знаходився у Миколаєві, де здійснював розміщення наркозакладок у різноманітних схованках. Його 42-річна спільниця, яка виконувала роль оператора каналу та надавала клієнтам реквізити банківських карт чи номерів телефонів для здійснення сплати, переховувалась у одному з міст Івано-Франківщини.

Фігурантів затримали слідчі та оперативники УБН безпосередньо після чергового збуту наркотичних засобів. До того ж 32-річний фігурант перебував у розшуку за скоєння аналогічних злочинів.

За місцями мешкання обох зловмисників правоохоронці провели санкціоновані обшуки, у ході яких виявили та вилучили наркотичну речовину метадон кристалічний, устаткування для його зважування та пакування, телефони, які вони використовували у своїй злочинній діяльності, грошові кошти у сумі близько 100 тисяч гривень та 3000 доларів США, отримані в результаті збуту наркотичних засобів.

Вилучене слідчі направили на проведення експертиз.

Обом фігурантам слідчі повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 КК України, а саме – у придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті наркотичного засобу. Нині підозрюваним суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, встановлюються інші особи, причетні до незаконного збуту наркотичних засобів.

Як повідомляло Інше ТВ, Іноземець спробував підкупити керівника Держлікслужби для отримання дозволу на ввезення прекурсорів на наркотичних засобів (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube