Справа про заволодіння майже 28 млн.грн. Південноукраїнської АЕС: обвинувачена через 4 роки переховування сама прийшла в НАБУ


15:0208.12.2022

Детективи Національного бюро затримали особу, обвинувачену у межах розслідуваної НАБУ і САП справи щодо заволодіння коштами Південноукраїнської АЕС.

Вона переховувалась від слідства та перебувала у міжнародному розшуку, ухилялась від правоохоронців з 2018 року і врешті-решт сьогодні, 8 грудня, добровільно прибула до детективів НАБУ.

Про це повідомили в пресслужбі НАБУ, передає Інше ТВ.

За даними слідства, зазначена особа разом з іншими учасниками схеми є причетною до заволодіння грошовими коштами Південноукраїнської АЕС у загальному розмірі 27,9 млн грн. Злочин відбувся внаслідок організації процедур державних закупівель за завищеними у 18-34 рази цінами з використанням низки підконтрольних службовцям АЕС ДП «НАЕК «Енергоатом» та представникам комерційних структур підприємств.

Загалом слідство встановило коло учасників корупційної схеми з 17 осіб: стосовно 12 з них з вересня 2019 року справа слухається у суді, стосовно 5 осіб до суду направлені обвинувальні акти з угодами про визнання винуватості.

Як повідомляло Інше ТВ, у січні 2021 року у Вищому антикорупційному суді відбулося перше засідання з розгляду по суті справи про завдання збитків у сумі майже 28 млн. гривень при закупівлі обладнання для ВП «Південноукраїнська АЕС» НАЕК «Енергоатом».



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube