Під Києвом штампували фейкові посвідчення і перепустки до державних установ та правоохоронних органів. Навіть до ОП було (ФОТО)


12:5006.12.2022

Було заблоковано канал збуту фейкових посвідчень і перепусток державних установ та правоохоронних органів.

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора України, передає Інше ТВ.  

За даними слідства, мешканець м. Обухів Київської області налагодив схему виготовлення та збуту підроблених перепусток і посвідчень різних державних установ – Верховної Ради України, Офісу Президента України, СБУ, Офісу Генерального прокурора, ДБР, МВС.

Вартість таких «документів» складала від 50 до 500 доларів США. Підроблені документи анонімно надсилалися замовникам.

Вони могли використовуватися ворожими ДРГ для безперешкодного проїзду по території України. Транспортні засоби могли звільнятися від перевірок правоохоронцями.

З метою конспірації чоловік використовував анонімні аккаунти в соцмережах. Грошову винагороду він отримував на криптогаманці та «підставні» банківські картки.

За попередніми даними, він виготовив та збув понад 2000 фальшивих перепусток.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у підробленні документів та обрання запобіжного заходу (ст. 358 КК України).

Досудове розслідування здійснюється за процесуального керівництва прокурорів Святошинської окружної прокуратури міста Києва, оперативний супровід – СБУ.

Як повідомляло Інше ТВ, “Повістки в пунктах обігріву” та “електромережевий канібалізм”: ЦПД підсумував основні фейки росіян про Україну за тиждень



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube