СБУ повідомила про підозру у державній зраді ексміністру освіти часів януковича (ФОТО)


13:1023.11.2022

Слідчі Служби безпеки зібрали доказову базу щодо вчинення злочинів проти основ національної безпеки України колишнім міністром освіти та науки дмитром табачником.

Ця особа ще з 2014 року переховується від українського правосуддя у тимчасово окупованому Криму.

Про це інформують в пресцентрі СБУ, передає Інше ТВ.

Встановлено, що ексрегіонал після широкомасштабного вторгнення рф активно «консультує» керівників російських окупаційних адміністрацій Херсонської та Запорізької областей.

У розпорядженні СБУ є докази його тісної співпраці з ворожими спецслужбами, серед іншого, було виявлено «доповідні записки» з детальними звітами щодо «виконаних завдань».

Серед іншого, мова іде про підготовлений табачником проект доповідної записки на заступника голови уряду рф марата хуснулліна. У ньому, від імені гауляйтерів тимчасово окупованої Херсонщини та Запоріжжя, він просить рашистів забезпечити цілодобову озброєну охорону «виборчих дільниць» на період незаконного референдуму.

Також задокументовано, що за його безпосередніми вказівками «виборчі дільниці» були організовані у навчальних та медичних закладах регіону.

Наразі зраднику заочно повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

СБУ наголошує, що злочини проти основ національної безпеки не мають строку давності, тож Служба вживає заходи для притягнення винних до відповідальності.

Викриття та документування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ Вінницької області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Як повідомляло Інше ТВ, Гроші тазиками, пропаганда і невідомі люди. Що СБУ виявила в Лаврі (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube