На Миколаївщині правоохоронець допустив втрату речових доказів на понад 13 млн.грн. – ДБР повідомило йому про підозру (ФОТО)


16:1821.10.2022

Працівники ДБР повідомили про підозру правоохоронцю з Миколаївської області, який допустив викрадення речових доказів вартістю у понад 13 мільйонів гривень.

Про це повідомили у Теруправлінні ДБР у Миколаєві, передає Інше ТВ.

У 2021 році правоохоронець розслідував справу щодо привласнення підприємством проса та соняшника, яке належало державі. Це зерно, як речовий доказ, було арештовано та вилучено.

Правоохоронець передав арештоване просо та соняшник на зберігання особі, яка назвалася представником спеціалізованої компанії, що мала повноваження на зберігання такої сільськогосподарської продукції.

Ця особа надала правоохоронцю фіктивні документи, які начебто підтверджували його повноваження у цій компанії, а правоохоронець не перевірив їх правдивість. У результаті фейковий представник компанії викрав зернові вартістю понад 13 млн гривень та вивіз його у невідомому напрямку.

Слідство триває, ДБР перевіряє причетність інших посадовців та правоохоронців до вчинення вказаного кримінального правопорушення.

Правоохоронцю, який допустив викрадення зерна, повідомлено про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років.

ДБР працює над тим, щоб майно підозрюваного було арештовано для подальшого відшкодування збитків державі.

Процесуальне керівництво здійснює Миколаївська обласна прокуратура.

Як повідомляло Інше ТВ, В Миколаєві судитимуть поліцейського за збут наркотиків



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube