У Грузії озброєний чоловік в балаклаві взяв заручників у банку – вимагає $2 млн, вертоліт і прапор росії. Можливо, він не один (ВІДЕО)


15:2420.09.2022

В грузинському місті Кутаїсі озброєний чоловік захопив заручників у філії “Банку Грузії” та погрожує підірвати вибуховий пристрій, якщо не буде виконано його вимоги.

Про це повідомило видання “Новости-Грузия“.

Грабіжник – чоловік у військовій формі та балаклаві – стверджує, що вибуховий пристрій, встановлений біля входу у відділення банку, буде приведений у дію, якщо поліція розпочне штурм. На тілі у нього закріплене обладнання, схоже на детонатори.

Зловмисник вимагає 2 мільйони доларів, мікроавтобус та вертоліт, на якому він залишить територію, прапор Росії та “анкесі” – у перекладі з грузинської мови це означає “вудка” (силовики часто називають так рацію).

Свої вимоги він публікує у Facebook через одного із заручників.

Через чотири години після захоплення заручників він попросив у поліції пачку сигарет.

Прохання він передав через заручників – дозволив їм переговорити з поліцейськими через вікно будівлі. У новому відео, яке було поширено з банку, заручники також звертаються до поліції і просять, щоб вони залишили територію біля будівлі.

“Коли вони вас бачать, то погано поводяться з нами”, каже жінка-заручниця. Вона ж попросила в поліції цигарки: “Просимо вас занести одну пачку цигарок”. Слід зазначити, що жінка говорить про зловмисників у множині, хоча досі було відомо, що грабіжник один.

Телекомпанія “Мтаварі” повідомляє, що особу грабіжника вже встановлено – це житель Імеретії середніх років, громадянин Грузії, але до цього проживав у Польщі. Передбачається, що після великого програшу в казино у чоловіка з’явилися борги за банківськими кредитами.

За даними ЗМІ, у Кутаїсі чекають на приїзд глави МВС Грузії Вахтанга Гомелаурі.

Час пред’явленого грабіжником ультиматуму вже минув, але схоже, що керівництву МВС вдалося налагодити з ним контакт. Повідомляється, що з грабіжником веде переговори один із начальників крайового управління поліції.

До цього часу відомо, що 12 заручників у філії “Банку Грузії” в Кутаїсі захопив сьогодні озброєний чоловік у камуфляжній формі. На тілі в нього закріплено обладнання, схоже на детонатори. Він вимагає 2 мільйони доларів, мікроавтобус і вертоліт, а також прапор Росії. В іншому разі нальотчик погрожує підірвати бомбу.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube