З Генерального штабу Португалії внаслідок кібератаки викрали секретні документи НАТО та виставили їх на продаж у даркнеті


17:4314.09.2022

Прокуратура Португалії розслідує кібератаку на Генеральний штаб Збройних сил, під час якої секретні документи НАТО були викрадені та виставлені на продаж у даркнеті.

Про це, як пише “Європейська правда”, повідомляє Euractiv.

“Підтверджуємо початок розслідування. Його очолює прокурор Центрального управління розслідування та прокуратури”, — повідомили в Офісі генерального прокурора Португалії.

Згідно з португальською газетою Diário de Notícias, уряд був поінформований про ситуацію минулого тижня розвідувальними службами США через посольство в Лісабоні через повідомлення, яке, як повідомляється, було надіслано безпосередньо прем’єр-міністру Антоніу Кошті в серпні.

Та ж газета зазначила, що цей випадок вважається “надзвичайно серйозним”, і що кібершпигуни США виявили “в даркнеті сотні документів, надісланих НАТО до Португалії, класифікованих як секретні та конфіденційні”.

Міністерство оборони заявило, що вже розслідує “всі ознаки потенційного порушення комп’ютерної безпеки”, і заявило, що “делікатність” розгляду означає, що подальші коментарі недоречні.

У заяві міністерства зазначено, що розслідування проводить Управління національної безпеки, “з яким міністерство оборони та збройні сили працюють у тісній координації”.

Серед функцій Управління національної безпеки є “забезпечення безпеки секретної інформації в рамках національних рамок і міжнародних організацій, учасником яких є Португалія”, а також виконання “функції акредитаційного органу для доступу фізичних або юридичних осіб до отримання та обробки секретної інформації”.

Як повідомляло Інше ТВ, Україна отримала перевагу над росією у кіберпросторі за підтримки Заходу, – WSJ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube