Україна отримала перевагу над росією у кіберпросторі за підтримки Заходу, – WSJ


14:5107.09.2022

Росія втратила перевагу над Україною у кіберпросторі. За допомогою країн Заходу офіційному Києву вдалося налагодити кіберзахист та знизити кількість успішних атак хакерів країни-агресора. Про це повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на джерела серед нинішніх та колишніх західних чиновників, пише УНН.

Співробітники західної розвідки та аналітики безпеки кажуть, що низка факторів обмежила вплив російських хакерів під час війни. Але багато хто вказує на зусилля під керівництвом США з обміну розвідданими, навчання українського персоналу з кібербезпеки, куленепробивного захисту мережі України та зміцнення її критичної інфраструктури проти кібератак. Це також підігріло інтерес до ширшого міжнародного співробітництва.

У четвер агентство з питань кіберзахисту України оголосило про новий меморандум про співпрацю з Румунією у сфері кіберзахисту, щоб розширити обмін інформацією про кіберінциденти та вразливі місця, серед інших сфер співпраці. Оголошення послідувало за аналогічним оголошенням між Україною та Польщею минулого місяця.

Кіберкомандування збройних сил США розгорнуло команди кіберзахисту в країнах-союзниках, включаючи Україну минулого року, для виявлення загроз для критично важливих комп’ютерних мереж і навчання цих країн тому, як їх захищати. Минулого місяця кіберкомандування повідомило, що завершило 35 пошукових операцій у 18 країнах, включаючи Хорватію, Естонію, Литву, Чорногорію та Північну Македонію.

Війна змусила деякі західні країни принаймні тимчасово відкласти частину своїх розбіжностей щодо технологічної політики на користь розгляду колективної кібербезпеки як головного пріоритету.

Читайте: 14ЕС впервые активирует Силы быстрого реагирования в киберпространстве для помощи Украине



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube