За державну зраду судитимуть екскерівника Миколаївської окружної прокуратури – розслідування завершено


16:5109.09.2022

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону закінчено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно екскерівника Миколаївської окружної прокуратури за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора України, передає Інше ТВ.

Розслідуванням встановлено, що на початку березня 2022 року колишній керівник окружної прокуратури з власної ініціативи вирішив сприяти РФ у веденні агресивної війни проти України. Він надавав її представникам наявну в його розпорядженні інформацію військового та оперативно-службового характеру щодо обстановки у м. Миколаєві та Миколаївській області.

Правоохоронці затримали його у квітні 2022 року в порядку ст. 208 КПК України, а судом за клопотанням сторони обвинувачення обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Миколаївській області.

Як повідомляло Інше ТВ, посаду начальника Миколаївської окружної прокуратури у березні 2021 року обійняв Геннадій Юрійович Герман. Раніше він працював прокурором у Харківській області – очолював Красноградський відділ Первомайської місцевої прокуратури. Цією місцевою прокуратурою керував нинішній прокурор Миколаївської області Володимир Говоруха, а Герман був його підлеглим.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube