Теруправління ДБР Миколаєва повідомило про підозру дезертиру, який хотів заманити українських військових до тимчасово окупованого Херсону


08:4309.09.2022

Працівники ДБР повідомили про підозру у дезертирстві колишньому офіцеру, який на початку повномасштабного вторгнення рф до України отримавши зброю, боєприпаси та захисну амуніцію, втік до тимчасово окупованого Херсону.

При цьому він хотів обдурити інших військовослужбовців і заманити їх до Херсона під виглядом того, що це наказ командування.

Про це повідомили в Теруправлінні ДБР у Миколаєві, передає Інше ТВ.

Зараз цей ексвійськовий переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території, пропагує проросійські погляди, підтримує війну проти України та виправдовує злочини рф проти мирних українців.

Колишній український військовий підозрюється у виправдуванні збройної агресії рф проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України); дезертирстві зі зброєю (ч. 4 ст. 408 КК України); привласненні бойових припасів в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 410 КК України). Санкція статей передбачає покарання до 15 років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво здійснює Миколаївська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

Як повідомляло Інше ТВ, Теруправління ДБР Миколаєва розслідує більше 40 проваджень проти зрадників та колаборантів



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube