На Миколаївщині викрили групу аферистів – “продавали” неіснуюче житло (ФОТО)


01:5402.07.2022

Детективи слідчого Управління ГУНП спільно зі співробітниками УСР ДСР НПУ під процесуальним керівництвом Миколаївської обласної прокуратури викрили організовану групу, яка ошукувала громадян нібито продаючи нерухомість. Насправді ж аферисти заволодівали грошовими коштами у якості завдатку покупців під майбутнє придбання житла. Зловмисникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Правоохоронці встановили, що до групи шахраїв входили троє мешканців Миколаєва – двоє чоловіків 33-х та 42-х років та 44 – річна жінка, яка була організатором схеми незаконного збагачення.

На Миколаївщині викрили групу аферистів - "продавали" неіснуюче житло (ФОТО) 1

Упродовж тривалого часу організована група під приводом продажу житла громадян брали грошові кошти у якості завдатку під майбутнє придбання нерухомості після чого зникали з «поля зору» потерпілих. Суми завдатку варіювались до декількох тисяч доларів.

На Миколаївщині викрили групу аферистів - "продавали" неіснуюче житло (ФОТО) 3

30 червня слідчі за процесуального керівництва прокуратури усім трьом фігурантам повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу  України, а саме заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене організованою групою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до дванадцяти років з конфіскацією майна.

На Миколаївщині викрили групу аферистів - "продавали" неіснуюче житло (ФОТО) 5

У ході санкціонованих обшуків за місцями мешкання зловмисників були виявлені та вилучені документи, мобільні телефони, та інші речові докази, які вони використовували у своїй злочинній діяльності.

На Миколаївщині викрили групу аферистів - "продавали" неіснуюче житло (ФОТО) 7
На Миколаївщині викрили групу аферистів - "продавали" неіснуюче житло (ФОТО) 9

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Також правоохоронці встановлюють інших осіб, які можуть бути причетні до злочинної діяльності вказаної групи. Тривають слідчі дії, повідомили у відділі комунікації поліції Миколаївської області.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube