Site icon inshe.tv

На Миколаївщині заступниці голови райради Тетяні Мезіній, яка співпрацює з окупантами у Снігурівці, заочно повідомили про підозру у колабораційній діяльності

На Миколаївщині заступниці голови райради Тетяні Мезіній, яка співпрацює з окупантами у Снігурівці, заочно повідомили про підозру у колабораційній діяльності 1

Управлінням Служби безпеки України в Миколаївській області заочно повідомлено про підозру заступниці голови Баштанської районної ради у причетності до колабораціонізму.

Про це повідомили в УСБУ в Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Досудовим слідством встановлено, що фігурантка, перебуваючи в окупованому російськими військами місті Снігурівка Миколаївської області, у співпраці з представниками держави-агресора здійснювала інформаційну діяльність, спрямовану на підтримку російської федерації та її окупаційної влади, а також дискредитацію представників чинної місцевої влади.

Зрадниця перейшла на бік ворога, вчинивши злочин передбачений ч. 6 ст. 111-1 (Організація та проведення заходів політичного характеру, здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та/або його окупаційною адміністрацією, спрямованих на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації чи збройних формувань та активна участь у таких заходах) КК України. Діяльність посадової особи широко висвітлювали підконтрольні державі-агресору мас-медіа.

Наразі оголошено заочну підозру посадовій особі органу місцевого самоврядування, яка постійно перебуває в окупованому населеному пункті.

Як додали у пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, колаборантку викликано через родичів до слідчих органів для надання відповідних свідчень. У разі ухилення до суду буде спрямовано клопотання про надання дозволу на її затримання та доставлення до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Заходи із припинення протиправної діяльності проводили співробітники СБУ в Миколаївській області за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури. Триває досудове слідство.

Зрадниці загрожує позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Як повідомляло Інше ТВ, заступниця голови Баштанської районної ради Тетяна Мезіна виявилася колаборантом – вона приїхала до Снігурівки та співпрацює з російськими окупантами.

Також повідомлялось, що 26 квітня депутати Миколаївської облради на сесії депутати прийняли рішення звернутися до правоохоронних органів та Баштанської районної ради щодо дій Тетяни Мезіної, заступниці голови Баштанської райради, яка, за повідомленнями ЗМІ, співпрацює з окупантами у Снігурівці, — щоб їм надали правову оцінку і відповідним чином зреагували.

Exit mobile version