Незаконна порубка дерев на майже 2 млн грн – на Миколаївщині судитимуть організовану злочинну групу “чорних лісорубів”


18:3129.04.2022

Первомайська окружна прокуратура Миколаївської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 5 членів організованої злочинної групи за фактом незаконної порубки дерев у лісосмугах, розташованих на території Кам’яномостівської та Мигіївської територіальних громад Первомайського району (ч. 2 ст. 246, ч. 3 ст. 28 – ч. 4 ст. 246 КК України).

Про це повідомили у пресслужбі Мколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

За даними слідства, 19-річний житель с. Кам’яний Міст Первомайського району створив та очолив злочинну групу, до складу якої увійшло ще четверо місцевих жителів віком від 17 до 21 року. Учасники групи діяли за налагодженою схемою, згідно розподілених ролей, визначених організатором.

Спочатку організатор опублікував оголошення у місцевій газеті щодо продажу дров. Один із членів організованої групи, знаходячись неподалік місць незаконної порубки дерев у лісах, спостерігав за обстановкою та за допомогою мобільного зв’язку попереджав інших членів групи про осіб та транспортні засоби, які наближались, з метою недопущення викриття їх злочинної діяльності сторонніми особами. Інші учасники прибували до визначених місць, де за допомогою бензинових та електричних пил вирубували деревину, розпилювали на частини та завантажували в автомобілі та причепи для подальшого транспортування до місць реалізації.

Торгівля незаконно зрубаною деревиною була основним джерелом заробітку для всіх членів групи. Доведено 6 епізодів їх злочинної діяльності. Збитки, спричинені державі, сягають майже 2 млн грн.

Санкція вказаної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Як повідомляло Інше ТВ, кримінальне провадження було відкрито в кінці 2021 року, тоді ж пройшли обшуки у підозрюваних фігурантів. Під час обшуків за місцями проживання членів організованої групи вилучено незаконного зрубані стовбури дерев, бензинові та електричні пили.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube