В Україну вдалось повернути 5 дітей-сиріт з Новопетрівського інтернату Миколаївської області, яких викрали і депортували росіяни (ВІДЕО)


21:4331.05.2024

Сьогодні, 31 травня, команді «Save Ukraine» вдалось повернути п’ятьох вихованців Новопетрівського інтернату Миколаївської області.

Діти виживали цілих 3 місяці на самісінькій лінії фронту, ховалися від бомб та ракет у підвалі без їжі та води, а потім ще й пережили жахи депортації. У середині липня 2022 року їх під дулами автоматів викрали росіяни та перемістили на окуповану територію.

Про це повідомив засновник Save Ukraine Микола Кулеба, передає Інше ТВ.

«Дітей утримували в Херсонському центрі соціально-психологічної реабілітації. Щодня до них приходили військові та перевіряли, чи раптом ніхто не втік, забороняли спілкуватися з рідними, погрожували. У жовтні 2022 року окупанти вивезли їх у Крим, а потім — в Анапу Краснодарського краю. А вже звідти дітей вдалося врятувати й вивезти на більш безпечну територію, у Грузію.

Сьогодні, на щастя, можемо з полегшенням сказати, що наша місія порятунку для цих пятьох вихованців Новопетрівського інтернату завершена. Щасливі зустрічати їх в Україні та передати законним опікунам. Зараз діти вже в міцних обіймах своїх рідних і близьких та під опікою Save Ukraine», – зокрема, мовиться в повідомленні Миколи Кулеби.

Як повідомляло Інше ТВ, Як окупанти вкрали дітей з Миколаївщини, вивезли до Росії, і як дітям вдалося втекти



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube