“Море. Битва за острів Зміїний”. Документальний фільм, унікальні кадри (ВІДЕО)


18:3016.03.2023

Друга робота з документального циклу Артема Шевченка “Воєнна розвідка України: на морі, у небі, на землі” присвячена деокупації стратегічно важливого для безпеки у Чорному морі острова Зміїний.

У стрічці вперше показані кадри спецоперації з висадки та штурму воїнів на острові, які провели 8 травня 2022 року групи спецпризначення ГУР та “Альфа” СБУ. 

Російські окупанти пропонували українським військовим зрадити державу та перейти на сторону РФ або отримати “достойне” цивільне життя.

Після відмови ворожі кораблі почали штурмувати острів. Тоді й з’явилась легендарна фраза та напрямок не лише для крейсера “Москва”, а й для всіх, хто прийшов на українську землю.

“Ми дуже сильно збагатили свій досвід, особливо діями саме на цьому острові, як під час його захоплення, так і потім, коли вже острів було звільнено”, – розповів начальник ГУР України Кирило Буданов.

Фільм “Битва за острів Зміїний” показує, як і для чого російські війська захопили острів Зміїний, скільки людей його обороняли, та чи жили там цивільні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube