З «Азовсталі» вдалось евакуювати 20 цивільних, про поранених військовослужбовців мова не йшла. Подробиці – від полку «Азов» (ВІДЕО)


21:1430.04.2022

Сьогодні, 30 квітня, з «Азовсталі» в Маріуполі вдалося евакуювати 20 цивільних.

Як це відбувалося, у зверненні заступника командира полку «Азов» капітана Святослава Паламара, Калини.

Відео-звернення було опубліковано на телеграм-каналі «Азов-Маріуполь», передає Інше ТВ.

Цілу ніч по території заводу «Азовсталь» працювала ствольна ворожа артилерія, яка спричинила нові завали, нові руйнування. Режим тиші, який повинен був розпочатися в 06.00, розпочався лише в 11-й годині. І так, це правда, станом на зараз обидві сторони дотримуються режиму тиші.

З 6-ї ранку ми чекали на приїзд евакуаційної колони, яка приїхала лише в 18.25. Станом на 19.40 ми передали в домовлене місце 20 цивільних, яких вдалося визволити з-під завалів, це жінки та діти, і ми надіємось, що ті люди поїдуть в напрямку домовленому, а саме – Запоріжжя, на підконтрольну Україні територію.

Станом на зараз проводиться далі спеціальна рятувальна операція силами військовослужбовців полку «Азов», де ми з-під завалами тросами достаємо цивільних людей, це жінки і літні люди, це жінки та діти, і ми надіємось, що цей процес буде дальше продовжено, і нам вдасться евакуювати всіх цивільних.

Щодо поранених військовослужбовців – це люди, які потребують необхідної медичної допомоги, але нам не відомо, чому саме їх не забирають, та зовсім не йде мова щодо їхньої евакуації на підконтрольну Україні територію. Ми просимо прогарантувати виїзд не тільки цивільних, а також поранених військовослужбовців, яким необхідна медична допомога, – сказав Святослав Паламар.

Як повідомляло Інше ТВ, Рашисти вбили полоненого бійця «Азова» та надіслали фото його матері (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube