На Миколаївщині рейдери намагаються відсудити у заводу понад 9 млрд. грн. (ВІДЕО)


13:0301.04.2021

Гучний екологічний скандал триває на Миколаївщині. Псевдоактивісти “Стоп Шлам” намагаються відсудити у Миколаївського глиноземного заводу понад 9 млрд грн. Цікаво, що судовий процес ініційований на підставі висновків (УВАГА)! психологів, а не медиків або екологів.

Сумніви щодо доброчесності організації “Стоп Шлам” викликає ще те, що її заснували за декілька місяців до початку судового процесу, а гроші вони просять стягнути на свої рахунки  не на користь ніби то постраждалих людей.

Адвокат Володимир Ващенко:

-Громадська організація якби ставила питання про стягнення певних сум коштів на користь кожного з цих громадян, то ми б не заперечували проти застосувань конвенції у тому сенсі, як її зрозуміла Велика Палата. Тому що у тій справі – там ГО стягувала збитки і шкоду на користь держави і з залученням держ казначейства. Громадська організація хоче стягнути моральну шкоду на свою користь. Так звучать їх позовні вимоги.

Ззасновники організації — професійні юристи-вимагачі. Про це йдеться у журналістському розслідуванні, опублікованому напередодні. Мовляв, Стоп Шлам записали неіснуючих людей як позивачів і заручилися сумнівною екологічною експертизою. Суд чомусь повірив у це і наклав арешт на майно компанії.

Політолог Вадим Карасьов вважає:

-Сейчас это легко сделать: собрать активистов, сформировать какую-то левую, фальшивую организацию (“Стоп Шарм”, или “Стоп Шлам”, или еще как-нибудь) и начинать трясти заводы, руководство заводов, акционеров, чтобы получить компенсацию или что-то выторговать. То, что там 1 000 рабочих мест могут пострадать, люди, и завод очень важен для региона – это никого не интересует.

Заводський районний суд Миколаєва переніс подальший розгляд позову. Наступне судове засідання у цій справі відбудеться 5 квітня. 

Хоча, як повідомляють у ЗМІ, на засіданнях адвокати ГО «Стоп Шлам» не змогли відповісти навіть на прості запитання адвоката позивача.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube