Олексій Вадатурський: Що спільного у В.Зеленського і міста Миколаєва?


15:2616.04.2019

Зараз наступають такі часи, коли Україні знову треба визначатися – повертатися назад до Росії чи продовжувати рух в напрямку цивілізованого світу. Таку думку на прес-конференції висловив генеральний директор СП «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський.

Він відзначив, що після Революції Гідності нас зовсім інакше сприймають в країнах із сталим і успішним економічним та політичним устроєм. Тепер українці – це нація справжніх борців за свободу і незалежність своєї країни. Тому ми не маємо права  – перед пам’яттю загиблих і заради прийдешніх поколінь – втратити те, що здобули такою важкою ціню. Можливо, той інфантилізм, який ми зараз спостерігаєм, пов’язаний з тим, що держава максимально відокремила пересічних громадян в неприфронтових регіонах від війни, не порушила звичних для них комфортних умов, доклала максимум зусиль для того, щоб люди ростили і вчили дітей, працювали і відпочивали. Тому не всі розуміють складність ситуації, якою вона є насправді. Так, свідома частина суспільства не забуває, хто анексував Крим і веде проти нас війну на Донбасі, бо ціна, яку Україна майже щодня платить за те, щоб війна не пішла вглиб країни, величезна, наголошує Олексій Вадатурський.

Він сам ніколи не стояв осторонь викликів часу, особливо тих, з якими довелося стикнутися в 2014-му році. Компанія тоді взяла на себе значні витрати для організації захисту Миколаєва та області.

І після революції генеральний директор «НІБУЛОНу» завжди був конструктивним критиком влади всіх рівнів. Він багато чим не задоволений і чесно каже в очі всім, в тому числі і Президенту, що треба міняти. Але Олексій Вадатурський проти змін заради змін, проти заперечення реальних справ і множення на нуль реальних прогресивних кроків.

Зокрема, керівник «НІБУЛОНу» підкреслив, що  попри все  і в таких важких умовах в Україні вдалося зупинити кризу в економіці і домогтися її росту, нехай поки що і незначного. Але після виборів все може змінитися, і не на краще. Чому? Про це він і розповів миколаївським журналістам.

Зокрема, Олексій Вадатурський підкреслив, що  навіть в таких важких умовах в країні збудовано більше 200 підприємств. Тільки компанія”НІБУЛОН” збудувала 8 підприємств за ці роки, після Революції Гідності. Керівник компанії также зазначив, що сьогодні в Україні значно зменшилась кількість рейдерських захоплень, особливо в аграрному секторі України.

Що стосується Володимира Зеленського, то Олексій Вадатурский зізнався, що поважає його як шоумена, як талановиту людину. Але, переконаний  генеральний директор “НІБУЛОНу”, ми не обираємо представника України на Євробаченні, не визначаємо переможця  «Льодовикового періоду», «Танців з зірками» або «Голосу країни». Ми обираємо Президента, від якого залежить напрямок руху, який буде задаватись Україні.

-Є персонаж фільму, а в житті ми цю людину не знаємо, не знаємо його плани. Він практично ховається від контактів з людьми, від відкритого спілкування. На підприємстві, в міністерстві чи відомстві, коли призначається та чи інша людина, то як привило ставиться питання про 3-5 років виробничого стажу, а ще повинна бути професійна освіта. В нашій компанії, щоб людина стала заступником генерального директора, вона повинна пройти як мінімум 5-6 сходинок кар’єрного росту. В нашій практиці були різні випадки, коли було інакше, коли компанія тільки росла і не встигала готувати кадри. І ми визнали, що це були помилкові рішення. І в цій ситуації, яка є в країні, це буде помилка, будуть непередбачувані наслідки.

Олексій Вадатурский застерігає, що несамостійність в політиці може призвести до дуже сумних наслідків.

-В фільмі є режисери, є автори, є група людей. У житті все буде виглядати інакше. Якщо людина несамостійна, нею будуть керувати. Може повернутися інститут «смотрящих», інститут людей, які будуть керувати цією людиною. І кожний керівник підприємства, керівник галузі буде йти не до того, хто займає посаду, а до того, хто поставив його на цю посаду.  А це приниження для нації, приниження для людей, приниження для керівника і прямий шлях до корупції, тому що будуть ставитись умови для вирішення того чи іншого питання.

Крім того, Олексій Вадатурский нагадав, що в Миколаєві подібний експеримент мав місце, коли городяни обрали Олександра Сенкевича. І навряд чи цей експеримент був вдалим, щоб тепер культивувати його на всю країну.
– Буде так само, як в Миколаєві у нас? Я теж розчарований, що отак не виправдались надії на те, що буде нове покоління управлінців в Миколаївській області. І це ж не артист, не шоумен, ми обирали людину, яка сама себе зробила в галузі IT, була професіоналом. В масштабах України може вийти те ж саме, якщо таке відбудеться. Місцеві органи влади не працюють. Одні зацікавлені в цьому, бо от-от реванш, і ніякі питання, направлені на розвиток Миколаєва, не вирішуються.

Олексій Вадатурський зазначив, що він нікого ні за кого не агітує, просто намагається поділитися з миколаївцями своїми думками і аргументами, своїми сумнівами та надіями, які виникли в нього у зв’язку з передвиборчою кампанією, яка знову поділила наше суспільство на непримиренних опонентів. Сьогодні гендиректор «НІБУЛОНу» закликає співгромадян бути неупередженими. І робити висновки, порівнюючи сьогодення не з мріями, а з тим, що було і є насправді. А також думати та аналізувати.

 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube