Південна Корея запустила свій другий супутник-розвідник


19:4708.04.2024

Південна Корея оголосила, що вивела на орбіту другий військовий супутник-шпигун на тлі посилення космічної гонки з сусідньою Північною Кореєю. Загалом Сеул має намір запустити п’ять супутників-розвідників до 2025 року, щоб краще стежити за Північною Кореєю.

Про це передає УНН із посиланням на Міністерство оборони Південної Кореї.

Південна Корея успішно запустила свій другий військовий розвідувальний супутник виготовлений в країні і виведений ракетою Space X Falcon 9 із космічного центру імені Джона Ф. Кеннеді у Флориді, США.

“Другий розвідувальний супутник нашої армії близько 9:02 ранку (00:02 за Гринвічем) успішно відокремився від ракети-носія і вийшов на цільову орбіту (..) успішно встановив зв’язок із закордонною наземною станцією приблизно о 10:57 (01:57 за Гринвічем”, – йдеться у матеріалі Міністерства оборони Південної Кореї.

За словами південнокорейських військових, відомство має намір “здійснити нові запуски”, – Південна Корея планує запустити загалом п’ять шпигунських пристроїв до 2025 року, щоб краще контролювати Північ.

Довідково

Південна Корея бореться з Північною Кореєю за розширення своїх можливостей спостереження на тлі зростання напруги на Корейському півострові. Пхеньян запустив свій перший супутник-розвідник Malligyong-1 у листопаді минулого року з третьої спроби, а Південна Корея вивела свій супутник на орбіту наступного місяця.

Читайте: Росіяни втікають від мобілізації у Південну Корею. Що вони там знаходять (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube